Pointlogic


Pointlogic HR ondersteunt bedrijven met onderbouwde HR beslissingen door slimme software en advies, een van de pakketten, f3 : me, maakt het mogelijk dat medewerkers zelf hun arbeidsvoorwaarden regelen door koop of verkoop. Van deze applicatie wil Pointlogic HR graag een nieuwe, uitgebreide, state of the art applicatie maken. Enerzijds door inzicht in huidige arbeidsvoorwaarden maar ook kan de gebruiker simuleren, zoals “welk salaris kan ik verwachten als ik minder ga werken?”, of “ik wil met ouderschapsverlof, welke gevolgen heeft dat voor mijn salaris en vrije dagen?”. En dat alles responsief met een frisse, intuïtieve en moderne look and feel.

Ivo Domburg, vanuit Luminis Arnhem, heeft met Pointlogic een ontwerptraject doorlopen. Dit traject heeft een mooi interactieontwerp opgeleverd dat een goed beeld geeft van hoe de demo zal moeten gaan werken. Om de nog niet bestaande software te kunnen presenteren bij klanten, wilde Pointlogic een demoversie. Het interactieontwerp lag er en het was de taak aan Linda Stuurman om dit om te zetten in zowel een visueel ontwerp als een werkende demo.


Er werd besloten om “in de browser” te ontwerpen zodat we, zeker ook gezien de korte doorlooptijd, een beter beeld konden krijgen van het eindresultaat en meteen de interactieve elementen konden inbouwen. Zo is er een opzet gemaakt met Bootstrap en door custom code te schrijven, en goed na te denken over het fotogebruik, heeft de software visueel een eigen identiteit gekregen. Door de korte lijnen met de mensen van Pointlogic en het werken op locatie hebben we in korte tijd intensief samen kunnen werken en zijn we tot een mooi eindresultaat gekomen. Uiteraard hopen we dat deze demo niet het eindstation is en dat de software straks door duizenden mensen gebruikt zal gaan worden.